Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

AMIT RÓLUNK ÉRDEMES TUDNI

"A nevelés nem előkészítés az életre, hanem az élet maga!" John Dewey


Az Ispotály Utcai Óvoda Debrecen belvárosában helyezkedik el. Tágas, árnyas, ligetes udvarunk kiváló lehetőséget biztosít minden évszakban a gyermekek szabad levegőn történő játéktevékenységéhez. Az intézmény büszkélkedhet tornateremmel, műfüves ovisport pályával, szánkódombbal, melyek remekül támogatják a hatékony mozgásfejlesztés lehetőségeit gyermekeink számára.

Az itt dolgozók igényességét dicséri a közelmúltban megszépült külső és belső környezet. A csoportszobákon kívül a logopédiai szoba, illetve a „fejlesztő kuckó” ad kiváló lehetőséget a képességfejlesztésre, és tehetséggondozásra. A gyermekek számára biztosítunk lehetőséget a sakk, az angol nyelv játékos megismerésére. Továbbá ovi-foci, kézműves műhelyek, illetve ének-zene képességfejlesztő foglalkozások biztosítják a sokszínű személyiség kialakulásának támogatását. Az óvoda arculatát a néphagyományok megismertetése, a népi kultúra hagyományainak életben tartása határozza meg.

A Mi intézményünk olyan óvoda, ahol:
  • a felnőttek tudják, mitől lesz egy óvoda örömteli, kiegyensúlyozottan óvó-védő
  • szeretetteljesen nevelő, érzelmi biztonságot nyújtó környezetben telnek a mindennapok
  • a gyermek szabadon játszhat, felfedezhet, tapasztalhat, próbálkozhat, hibázhat, kísérletezhet, mozoghat, tevékenykedhet,
  • alkotó fantáziája ösztönzésre talál
  • a nevelők felismerik a gyermekben szunnyadó tehetséget, és pedagógiai ösztönzést adnak a fejlődéshez
  • az élethez szükséges képességek fejlődnek
  • ismerik a gyermek vágyait, szükségleteit, és ahhoz igazítják a fejlesztést, ezáltal gyermekük személyisége életre szóló alapozást kap
  • színes, érdekes közösségi együttléteket biztosítunk a családok számára
  • az óvodai csoportok az évek folyamán olyan közösségekké válnak, ahol öröm az együttműködés, ami által önbizalmuk megerősödik, így magabiztosan léphetik át az iskola kapuit.

Az intézmény 7 óvodai csoportjában tapasztalt, felkészült óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek és dajkák várják nagy szeretettel az ide érkező gyermekeket, és családokat. Az Ispotály Utcai Óvoda teljes alkalmazotti közössége igyekszik biztosítani a családok számára azt a megelégedett nyugalmat, hogy megbízható helyen, jó emberek közt, szerető, fejlesztő környezetben tudhatják gyermekeiket.

                                                                                                                                                                          Pálfi Pálma Andrea
                                                                                                                                                                           intézményvezető